Coneixeu ja el nostre projecte de Cooperació local?

Fisios Mundi ha treballat sempre en la cooperació interacional per fer que la fisioteràpia arribi a tothom però les necessitats evidents també dins la nostra regió van fer plantejar nous projectes i ampliar l'àrea d'actuació.

El projecte de cooperació local es va iniciar, amb l'ajut del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, l’any 2014 amb la finalitat d’oferir un servei de Fisioteràpia a persones en exclusió social, que no puguin accedir-hi a través del sistema sanitari públic ni privat. S’ha pogut dur a terme mitjançant un conveni de col·laboració entre la Federació ECOM, AVECE, FisiosMundi i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Els tractaments de fisioteràpia es realitzen a la seu d’AVECE a Sant Boi del Llobregat dos dies a la setmana. Se’n beneficien diferents pacients que han patit accident vascular cerebral i fisioterapeutes voluntaris els tracten dos dies per setmana.

Realitzen sessions de fisioteràpia d’una hora de durada on treballen segons els objectius acordats a una valoració inicial. El tractament és diferent per cada pacient, però se centra en millorar la seva qualitat de vida mitjançant l’estimulació de l’hemicòs més afectat, normalització del to muscular i la postura, treball de l’equilibri, pràctica de les activitats de la vida diària i reeducació de la marxa.

Segons diuen les voluntàries Queralt Garcia Altimiras i Laura Serra Rossiñol:

<<"Participar en aquest projecte és una molt bona experiència, tant personal com professional. Els pacients són molt col·laboradors i participatius amb el tractament, tenen moltes ganes de millorar i això ens facilita la feina com a fisioterapeutes, perquè la col·laboració entre pacient i fisioterapeuta és essencial per poder obtenir els bons resultats que fins ara s’han anat assolint.
Així doncs, esperem que els voluntaris que vagin passant pel projecte, tinguin tantes ganes e il·lusió per treballar i aprendre en aquest projecte com nosaltres, les entitats col·laboradores i els propis pacients i que puguin continuar tractant les afectacions causades com a conseqüència de l’accident vascular cerebral.">>

Añadir nuevo comentario